torsdag 11 februari 2010

Fisksoppa från paradiset

När det vankas kärleksstund i hemmet måste det lagas en lika kärleksfull måltid. Denna gång föll valet på en "fiskgryta från paradiset". Även detta recept från Anna och Fanny Bergenströms kokbok Under valnötsträdet.

Soppan innehåller bland annat saffran, räkor, lax, hela fänkålsfrön, torkad timjan, cayennepeppar, vitt vin, vitlök, salladslök, moror, fiskbuljong vatten och den viktigaste ingrediensen av dem alla - GRÄDDE!
Lite bladpersilja på det så är det klart sen!

Till det drack vi självklart ett par glas rött. Sam slog på stort och köpte hem en vinbox av det röda vinet Il Conte. Svennebanan-Sam!


Originalet från kokboken.

Räkor och lax till söppen.

Snart klart


Färdig!!
Ps. Om du vill ha det fullständiga receptet - meddela via kommentatorfältet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar