Gick sedan vidare till Barcelona Tapasbar. Det är det näst bästa tapasstället i Stockholm. Numero uno är Ramblas i Hornstull.
Barcelona ligger vägg i vägg med Stadsteatern så det brukar slinka in en och annan skådis som ska after worka, vilket ger en speciell känsla.
Vi avslutade kvällen på Berns med en gigantisk desserttallrik innehållandes bl a thai-crème brulée (smaksatt med citrongräs), ljuvliga snickerskakor som smälter i munnen, vaniljpannacotta med färska jordgubbar och snuskigt krämig chokladkaka med vaniljgrädde. Till det drack vi Louis Roederer rakt igenom samt premiärdrack Fireball, en kanelwhiskey.
Som ni förstår blev det återigen en sen frukost, eller snarare brunch. Jag stekte på ett par skivor av ett grovt surdegsbröd med valnötter i. Stekte sedan två ägg som jag la på mackorna tillsammans med lite överbliven cheddarost och tomat. Färsk frukt, mögelost och stor kopp dödligt starkt kaffe på det och jag var människa igen.

Sofia dricker mjöd på Sjätte Tunnan i Gamla stan.

Tapas på Barcelona Tapas Bar. På bilden en krämig skaldjurssoppa och nachos.

Fantastiska desserter på Berns.

Brunchtallrik i morse.
/Sophie
Location:Södertäljevägen,Stockholm,Sverige
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar