tisdag 25 januari 2011

En dag på jobbet, Pubologi och Grand Hotel.



Tisdag, veckan har knappt börjat och ändå så smiskar den på för allt vad tygen håller. Kanske för att den är en tvärtomvecka. Ser helgen skönjas där i fjärran med jobb och jobb och jobb. Jag har jobbat i dag med. Vinmakarlunch på Pubologi samt sortimentsprovning på Grand Hotel. Jobbigt, men någon måste göra det.

Sitter nu lätt tillbakalutad i en skön soffa på Cadierbaren och hade det inte varit för Sophie som är i Malmö så hade jag tagit in på nyss nämnda Grand för en romantisk afton.

Pubologi och Ferdnand Engel. Restaurang och vinmakare i skön symbios. Så bra och så rätt. Vingruppen som är Engels agent i Sverige hade bjudit in och som det smakade......



Engelviner borde kallas ängelviner så bra så fint.


Xavier, killen i mitten som står upp lite mer än andra berättade om vinerna han gör. Mer eller mindre biodynamiskt och så gott. Alsace är området, frukt och sötma i kombo med syra var riktpinnen denna lunch
Torsk på torsk det blev man efter denna entré.

Så fin och mjäll. Vi ska inte ens snacka om tillbehören. Jag vill ha mer nu!

Choucroute med korv från Upplandsbonden. Hej då! Jag avgår och vill bara äta korv.


Munsterost sände en pikant doft genom hela Pubologi men med Engels Gewurztraminer så var det ingen som brydde sig längre.

Jag och mina medryttare Andrea och Peter rundade av denna alldeles magnifika lunch med en sortimentsprovning av Ward wines viner där Penfolds La Grange och Pol Rogers Churchill cuvée gjorde oss knäsvaga. Någon sade: "Vilken osexig etikett på Churchillflaskan!" Men egentligen....hur sexig men briljant var Winston Churchill?





Det röda panget på det fina panget. Jag kopplar nu av i Cadierbaren.

//Samuel

1 kommentar: